Adreswijziging
Voorwaarden
Procedure
Er zijn verschillende manieren om je adreswijziging door te geven:
- Je kan op afspraak langsgaan bij het loket (Burgerzaken) van je nieuwe gemeente.
- Je kan de adreswijziging online melden aan je (nieuwe) gemeente.
Om de adreswijziging voor het hele gezin door te geven, volstaat het dat één van de meerderjarige leden van het gezin de aangifte doet.
Om de adreswijziging te kunnen doorgeven, heb je een geldig identiteitsbewijs nodig met je rijksregisternummer.
Als een niet-ontvoogde minderjarige de verblijfplaats van zijn ouders voor het eerst verlaat om zijn hoofdverblijf ergens anders te vestigen, moet hij vergezeld zijn door iemand die het ouderlijke gezag uitoefent.
Controle van domicilie en aanpassing identiteitsdocumenten
Na de aangifte controleert een wijkagent of je werkelijk op het aangegeven adres je hoofdverblijfplaats hebt. Na deze controle word je ingeschreven op je nieuwe adres en word je uitgenodigd om je identiteitskaart bij de onthaalbalie van het gemeentehuis te laten aanpassen. Hiervoor heb je je eID, vreemdelingenkaart of Kids-ID met pincode nodig.
Voor de aanpassing van het adres op een Kids-ID, van een kind jonger dan 6 jaar, is een pukcode nodig.
Vanaf het moment dat je identiteitskaart aangepast is, kan je alle andere instanties van je adresverandering op de hoogte brengen. Overheidsinstellingen worden automatisch op de hoogte gebracht van de adreswijziging.
Inschrijvingsbewijs van voertuigen
De adreswijziging moet niet langer aangebracht worden op het inschrijvingsbewijs van je voertuig(en). Het kentekenbewijs zal enkel nog het adres vermelden dat geldig was op het moment van uitgifte.
Wat met de huisvuilcontainer?
Na je inschrijving bij de gemeente word je automatisch uitgeschreven op je oud adres. Vanaf dan wordt je afval niet langer meegenomen op het ‘oude’ adres.Surf naar www.miwa.be/mijngrijzecontainer en vraag via ‘mijn grijze container’ je gebruikersaccount en container aan. Bellen kan via 0800 98 003.
Let op: wacht 2 werkdagen na je inschrijving in de gemeente voor je de container aanvraagt. Je hoeft niet te wachten tot de wijkagent langs geweest is.
Staat er al een grijze container op je nieuwe adres?
Dan hoef je niets te doen. Na inschrijving, wordt deze container automatisch voor jou geactiveerd en is hij klaar voor gebruik.
Wil je graag een ander formaat?
Binnen het jaar na activatie van jouw container, kan je het formaat gratis wisselen via de gratis infolijn.
Meebrengen
Je elektronische identiteitskaart met pincode.
Domicilie voor minderjarigen
Vermeld bij de verhuis van minderjarigen zeker of er een rechterlijke beslissing, notariële akte of onderlinge overeenkomst tussen beide ouders is met betrekking tot het domicilieadres van de minderjarige(n), bijv. gelijkmatig verdeelde huisvesting, verblijfsco-ouderschap, plaatsing bij één van de ouders … Bij de melding van de verhuis moeten bijkomende documenten worden meegebracht (indien van toepassing):
- het wederzijds akkoord van de ouders
- de gerechtelijke beslissing
- de notariële akte
Bedrag
Het aangeven van een adreswijziging is gratis.
contactinformatie
Burgerzaken
Burgemeester Omer De Meyplein 1
9170 Sint-Gillis-Waas- 03 727 17 00
- burgerzaken@sint-gillis-waas.be
Openingsuren deze week
- Vandaag gesloten
- Morgen gesloten
Klantenteam (onthaal)
Burgemeester Omer De Meyplein 1
9170 Sint-Gillis-Waas- 03 727 17 00
- info@sint-gillis-waas.be
Openingsuren deze week
- Vandaag gesloten
- Morgen gesloten