Wegenwerken

Wegen- en rioleringswerken 'Sanering Sint-Gillis-Waas Zuid'

De aannemer breidt vanaf woensdag 23 oktober de werfzone uit binnen fase 3 met een deel van de Drielindenstraat. Indien je toch in de werfzone moet zijn, kunnen voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand veilig passeren via een tijdelijk aangelegd voetpad in steenslag. Andere fietsers en gemotoriseerd verkeer volgen de aangeduide omleiding. De andere zones waar de aannemer aan het werk is, vind je hier

Bussen van De Lijn volgen vanaf 9 september een aangepaste omleiding, deze vind je hier terug. De haltes Pompstraat en Heerweg vallen weg en worden vervangen door haltes Gemeentehuis en Doornstraat. 

Meer info over de actuele werken, de omleidingsroutes en de bereikbaarheid van de handelaars vind je terug op de infozuil, die op het Burgemeester Omer De Meyplein staat, en op onze projectpagina.

Hinder op F411 tussen 6 en 15 november

In de periode van 6 t.e.m. 15 november is er buiten de spitsuren hinder op de F411. In het gedeelte tussen de Hoogstraat en de Maatweg worden er 20 proefsleuven gemaakt door de firma Suelga i.o.v. Fluvius. We voorzien geen omleiding want er blijft doorgang mogelijk via een voetgangersbrug t.h.v. elke proefsleuf. Fietsers moeten voorzichtig passeren. De aannemer zorgt voor de nodige signalisatie.

Infiltratiebekkens Pompstraat en Raymond Smetstraat

Vanaf maandag 14 oktober start de aannemer met het inrichten van een infiltratiebekken t.h.v. de Gaversstraat in de Pompstraat. Hierbij wordt één rijvak ingenomen, maar zorgt niet voor extra hinder omdat de tijdelijke eenrichting in de Pompstraat nog steeds van kracht is. Deze werken duren een 2-tal werken.

De herinrichting van het groenpleintje in de Raymond Smetstraat staat gepland vanaf maandag 21 oktober. Hiervoor wordt enkel de fiets- en wandelwegel t.h.v. dit pleintje afgesloten. Deze werken nemen ongeveer een maand in beslag.

Innames openbaar domein in kaart

Op onderstaand kaartje van EagleBe vind je een overzicht van de innames van het openbaar domein.

 

Grote wegenwerken in de toekomst

Heraanleg Hogenakkerstraat

Het wegdek in de Hogenakkerstraat is in slechte staat en er zijn niveauverschillen tussen de betonplaten. Daarom besliste de gemeente om een studiebureau aan te stellen om het deel vanaf het rondpunt aan de Klingedijkstraat tot aan de Koningshoeveweg te vernieuwen. We vervangen zowel de rijweg als het fietspad. Bovendien wordt de Hogenakkerstraat heringericht met aandacht voor verkeersveiligheid en houden we rekening met het waterverhaal. 

Alle info vind je op onze projectpagina.

Wegen- en rioleringswerken Zandstraat

De riolering onder de Zandstraat in Sint-Gillis-Waas is toe aan vernieuwing. Omdat de weg bij rioleringswerken volledig moet opengelegd worden, zijn die werken de ideale gelegenheid om ook de weg zelf te vernieuwen. Samen met Aquafin, de gemeente Sint-Gillis-Waas en het Agentschap Wegen en Verkeer wordt de Zandstraat onder handen genomen. Deze werken kunnen ten vroegste starten na het project in de Sint-Niklaasstraat. We houden je op de hoogte via onze mediakanalen.

Volg alle updates op de site van AWV.

Wegen- en rioleringswerken Houtvoortstraat

De gemengde riolering in de Houtvoortstraat bevindt zich in slechte staat. Daarom beslisten we samen met Riopact om dit te vernieuwen en een gescheiden systeem aan te leggen. Hierbij koppelen we het regenwater af van de riolering en leiden we enkel het afvalwater (droogweerafvoer of DWA) richting een rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI). Dat zorgt een efficiëntere zuivering. Het regenwater van de wegenis kan ter plaatse via wadi’s in de bodem sijpelen. Het regenwater van de daken loopt vertraagd af via een buffergracht naar een nabijgelegen waterloop. Dit regenwater zal hergebruikt worden op de Houtvoortsite. Deze rioleringswerken vormen het ideale moment om ook de wegen aan te pakken en ze veiliger in te richten voor alle weggebruikers.

Alle info vind je op onze projectpagina.


contactinformatie